Pakket week 4 2025
Judith kruipt deze week in haar innerlijke Marc de Bel
In het voorbije najaar hadden Felicia en ik de kans om de kookcursus van de Zonnekeuken mee te volgen. Iets wat achteraf duidelijk een meerwaarde blijkt te zijn, niet alleen voor onszelf, maar ook voor hoe we in de winkel kunnen staan. Peter, van de Zonnekeuken, opende onze ogen om bewuster om te gaan met de combinatie van voeding, om zo alle componenten die ons lichaam nodig heeft te integreren in onze maaltijd. De kookcursus wordt al van vrij in het begin van de Zonnekouter georganiseerd op de boerderij. En soms hadden we klanten in de winkel die een specifiek product vroegen, maar die we hen niet konden aanbieden. Vooral omdat we zelf het gebruik er van niet kenden, tot nu, nu we de kookcursus gevolgd hebben. Zeker een aanrader dus! Helaas wordt dit voorjaar even overgeslagen en zal er pas terug in het najaar een kookcursus zijn. Mocht je interesse hebben, hou zeker de website van de Zonnekeuken in de gaten. De inschrijvingen lopen altijd wel vlot, dus tis voor de rappe!
We willen ook niet stil zitten en stellen onszelf en de boerderijwinkel constant in vraag. Gelukkig vormen Felicia en ik een goed team, workbesties zoals we elkaar al wel eens noemen of een perfect geoliede machine maar dan in de winkel :). We zitten op dezelfde golflengte wat betreft de winkel en kunnen net datgene bij elkaar aanwakkeren of bevragen zodat we steeds hernieuwde energie vinden en in stijgende lijn vooruit kunnen. We zoeken naar nieuwe producten, proberen te luisteren naar de vraag van de klant en willen vooral inzetten op een aangename winkelervaring voor jullie als klant. Los daarvan moeten we ook denken aan onze eigen mechaniek, dus de nieuwe volgende logische stap was een… nieuwe kassatoog!
Na het installeren van de nieuwe kassa werd snel duidelijk dat onze rug minder tevreden was met de verandering. De oude kassatoog bleek te laag, te diep en niet efficiënt te zijn. Dus eens we ingewerkt waren in het nieuwe kassasysteem en de zomerdrukte voorbij was, gingen we aan het ontwerpen. We schetsten allebei ons ideale meubel en gooien beide tekeningen tot één definitief ontwerp. We zetten onze schoonste glimlach op en gingen aankloppen bij het lieftallige hout-duo Jean-Pierre en Sven voor de effectieve creatie van de toog. Wie vandaag langskomt in de winkel kan de nieuwste aanwinst aanschouwen! Onze rug is ons weer gezind en we zijn super blij dat de klanten meteen door hebben welke ‘flow’ het meubel creëert bij het afrekenen. We zijn super tevreden, dus bedankt JP en Sven om onze wens te volbrengen!
Benieuwd wat 2025 voor de winkel zal betekenen? Blijf zeker langskomen voor je boodschappen, dan zal je het zelf ontdekken, haha! We hebben alleszins al weer verschillende ideeën die we hopelijk dit jaar kunnen introduceren.
Maar eerst nog een laatste effort om de kaap van 400 aandelen te halen. De eindmeet is in zicht en amai wat zijn we ontzettend dankbaar.
Dit maakt mogelijk dat we kunnen blijven gaan voor onze visie, voor de Zonnekouterdroom. Ook al lijken we soms een klein eilandje (mét vruchtbare bodem) in die grote, kapitalistische consumenten-zee, het feit dat jullie ons zo massaal ondersteunen geeft energie om dagelijks verder te gaan!
Doe je mee en word je ook deel van De Zonnekouter? Koop nu je aandelen! Meer info: www.dezonnekouter.be
Tot gauw,
Judith
Samenstelling pakket
Klein: prei van eigen Zonnekouterland (Vroente); aardpeer van De Kollebloem (Vroente); gekleurde wortel van De Blauwe Spie, witloof van Vanderhauwert, champignons van Chamrova; witte kool (Be).
Groot: prei en veldsla van eigen Zonnekouterland (Vroente); gekleurde wortel van De Blauwe Spie, witloof van Vanderhauwert; bataat (Be); tuinkers (Nl); schorseneer (NL); pastinaak (Be) en rode kool (Be).
Gemengd: aardpeer van De Kollebloem (Vroente); witloof van Vanderhauwert; champignons van Chamrova; witte kool (Be); elstar van De Fruittuin, avocado (Es); pompelmoes (Es); mandarijn (Es).
Fruit: elstar van de Fruittuin, avocado (Es); banaan (FT, Pe); appelsien met blad (It); mandarijn (Es).