Beste abonnee,
Hier zoemt en roert etwat: we hebben eindelijk terug bijen: 5 volken van elk zo’n 20.000; dat kan al tellen! En ondertussen geraken ze hier het mooist behuisd van ons allemaal: hun bijenhal omkaderd met herfstbloeiers (bijensnoepjes voor de winter), waar Joachim en Hadiel (imkers in spe) nu een organisch slingerend snipperpad naartoe leggen. ’t Wordt een kleine oase waar we (en vooral de landwijzer-imkercursisten) graag naartoe zullen gaan om die wondere beestjes in hun goede werken gade te slaan. ‘Meester’-imker Bert (jaja, vorig jaar was hij hier nog stagiair) loopt er al helemaal van te glunderen; lesgeven mét bijen is dan ook zoveel leuker en boeiender dan zonder… Nu maar hopen dat die biekes ‘t daar ook helemaal blijven zien zitten!
Ook op ’t land zitten nijvere bijen te planten, zaaien, wieden, schoffelen, oogsten… van de sla’s en de wortels, de radijzen en de kleine preitjes naar de tomaten en de warmoes… Ook Katrien is na een goeie twee maand stage op de Kollebloem gelukkig weer helemaal terug (of weer helemaal gelukkig terug). Net op tijd, want het teeltseizoen is niet meer te stuiten, en we hebben haar hier hard nodig!
De lenteoogst in de tunnels is dan ook aardig aan het schuiven (warmoes, spinazie en paksoi is gedaan; na een gezonde (over?)dosis groen in jullie pakketten de laatste weken); tijd om plaats te ruimen voor de vruchtgewassen (en dan nog een paar maand geduld voor we effectief de vruchten hiervan kunnen plukken)..
Voor de voedselteamleden van Rabot en Vaart: Dinsdag 6/5 om 20u werken we samen aan het Solid foodproject! We verwachten een grote opkomst! (+ voor iedereen: bekijk ook eens uw boer op het ‘Solid food’- filmpje op www.voedselteams.be)
‘Voeling met groenten’ : workshop waarnemen van planten met Haro Wijnsouw : elke groente draagt z’n specifieke energie en gevoelsmatige eigenschappen uit. Je bent wat je eet! Za 7 juni van 14u tot 17u op De Zonnekouter
Seizoenskooklessen met Peter Vandermeersch op de Zonnekouter (deze zijn afzonderlijk te volgen)
Zomer op je bord: ma 25/8 van 19u30-22u
Herfst op je bord: di 4/11 van 19u30-22u