Er zijn zo van die weken die met je gaan lopen, waar je meedraait in het geheel van het project, maar nauwelijks aan boeren toekomt. Deze was er één van…
Met z’n 8-en waren ze, leerlingen van de Steinerschool van Lier, van de BSO-studierichting ‘Duurzaam wonen. Twaalfde klassers die hier als stageproject, onder vakkundige begeleiding en waakzaam oog van Michaël De Herdt, een educatieve bijenhal kwamen bouwen in de kleine boomgaard op de Zonnekouter, die gebruikt zal worden voor de cursus ‘Natuurlijk imkeren’ van Landwijzer. In ruil voor (veel!) eten, drinken en een dak boven hun hoofd hebben ze hier met veel enthousiasme en vak-kunde heel wat werk verzet (met man, vrouw en macht), en het resultaat mag er (bijna) wezen! Morgen nog een dag te gaan, en ‘t zal zo goed als af zijn. De bijen zitten al te popelen.
– De groenten van het Trappenhuis kunnen op 1/11 worden afgehaald in de Tarbotstraat 61a.
– Onze boerderijwinkel is open op vrijdag 1/11, maar we sluiten op zaterdag 2/11 !!!
– Op 1/11 wordt er ook geen brood gebakken door de biobakkers. Dit wordt verrekend.
In jullie pakket de laatste kropsla, groene paprika en courgette van ons land, en de eerste daikon.
Brood: 1ste 6-granenebrood; 2de rozijnenbrood; 3de voltarwe desembrood
Aardappelen: volgende levering op 8/11
Snij de geschilde selder in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en stoof ze 10 min al roerend in wat boter, ze mag zelfs lichtjes kleuren (evt een scheutje water toevoegen). Giet de aardappelen af, voeg ze bij de gebakken knolselder en prak het mengsel tot stoemp. Voeg het eigeel toe en een klontje boter. Meng en breng op smaak met kruidenzout.
Daikonschijfjes met vinaigrette
Een erg vlugge rauwkost: maak een vinaigrette met olijfolie, azijn, mosterd, peper, zout of een scheutje shoyu. Snij de daikon in dunne schijfjes en meng ze onder de vinaigrette.
Daikonkwark (Velt 1998)
Meng 250 g kwark en 4 eetlepels geschilde en geraspte daikon met 2 eetlepels gehakte peterselie
Smakelijk! An