Groentesprokkel week 24

Beste abonnee,

 

De zomervakantie nadert; hoog tijd voor wie er op uit trekt om even stil te staan bij wat er in die tijd met jouw groenten moet gebeuren… die kunnen we immers niet tijdelijk op non-actief zetten; zeker in de weelderige zomermaanden zijn ze niet te stuiten!

 

Voor ons en onze groenten is het de meest ideale oplossing om jouw pakket over te dragen aan een buur, kennis, opa, suikertante… (binnen het lets-circuit circuleren onze pakketten ook regelmatig, heb ik mij laten vertellen). Zo geraken onze zomergroenten opgegeten (wat uiteindelijk hun ultieme bedoeling is), en help je onze boerderij mee dragen. Leuke bijkomstigheid is dat je ook anderen laat proeven van bio en van het abonnementen-systeem, én wij hebben er geen extra werk mee…

In dit geval hoef je ons niet te verwittigen, maar leg wel goed uit aan je vervanger wat hij of zij mag meenemen (juiste kleur kist!!), zodat er geen vergissingen gebeuren!!

 

Als je geen vervanger vindt, verwittig je ons minstens een week op voorhand (liefst per mail; zeker niet via de lijsten in het depot, die gaan soms verloren!).

Geef je naam + depot op en de vrijdagen dat je geen pakket wenst. En geef ook aan hoe je de waarde van de gemiste pakketten wilt gecompenseerd krijgen (terugbetalen doen we in principe niet, anders betekenen al die vakanties een te groot loonverlies voor ons):

–      extra zomergroenten en zomerfruit (of extra fruit- of groentepakketten), zo geraakt al die zomerse weelde toch nog verkocht

–      een winkelbon voor in onze boerderijwinkel (vr 14u-19u, za 9u-12u), als je in de zomer (of 15 september op ons boerderijfeest) eens een uitstapje maakt naar ons land.

–      een droogwarenpakket, waarbij je kan aangeven wat hierin mag zitten (we hebben hier een groot assortiment bioproducten in onze winkel); indien we al opgelegde zomergroenten hebben (tomaten, snijbonen) steken we die er ook graag in, op die manier krijg je je gemiste groenten in verwerkte vorm.

Die compensatie krijg je dan de week na je vakantie (tenzij je dit anders aangeeft)

 

Een aanrader voor wie concreet met energetisch werk in de natuur aan de slag wil:

 

ECOtherapie Intensive (2 x 4 dagen)

met Hans Andeweg, grondlegger van de ECOtherapie

op de Kollebloem, Doornzelestraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse

Deel I: wo 17.07 t/m za 20.07.13
Deel II: do 24.10 t/m zo 27.10.13

 

Leer de energie van jezelf, je huis, bedrijven en de natuur waarnemen,

interpreteren en verbeteren.

Meer info en opgave: www.ecotherapie.org

Om deze zomer eens een ander soort reis te maken, niet goedkoop, maar écht wel de moeite waard !(we zoeken nog enkele deelnemers om deze cursus te kunnen laten doorgaan)

Samenstelling pakket

Klein: boswortel, kropsla, rucola van de Zonnekouter; chinese kool van het Zilverleen; komkommer van pcg Kruishoutem; trostomaat (B) via Biofresh

Groot: boswortel, kropsla van de Zonnekouter; chinese kool van het Zilverleen; komkommer van pcg Kruishoutem; waswortel van Vandevijver; rode biet (B), spinazie (B), trostomaat (B) via Biofresh

Gemengd: boswortel, kropsla van de Zonnekouter; Chinese kool van het Zilverleen; aardbei van VandeVoorde; kiwi (It), pompelmoes (F) via Biofresh

Fruit: aardbei van Vande Voorde; kiwi (It), pompelmoes (F), meloen (Es) via Biofresh

Brood: 1ste voltarwe desembrood; 2de  walnotenbrood; 3de 6-granenbrood

Aardappelen: volgende levering op 5/7

 

Recepten

Rundslapjes met Chinese kool

Nodig: 400g rundsvlees (seitan voor de vegetariërs); peper & zout, 3 el olie, 2 teentjes look, 2cm verse gemberwortel, pijpajuin, 1 paprika, ½  Chinese kool, 150 g babymaïskolven, 1 el sojasaus, 2 el sesamzaad, enkele shiitakes, gekookte rijst

Snij de shiitakes in plakjes. Snij het vlees in reepjes en bestrooi met wat zout en peper. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Schil het stukje gemberwortel en snij in plakjes. Snipper de pijpajuin. Laat de maïskolven uitlekken. Snij de kool en de paprika in reepjes.

Verhit 2 el. olie in een wok en fruit hierin eventjes de knoflook, gemberwortel en pijpui. Voeg dan het vlees en paddestoelen toe en roerbak dit 5′ mee. Schep vervolgens het vlees en de paddestoelen uit de wok.

Doe de rest van de olie in de wok en roerbak hierin eerst even de paprika, dan de Chinese kool en de maïskolven enkele minuten. Strooi er wat zout op. Doe dan het vlees en de paddestoelen erbij en voeg de sesamzaad en de sojasaus toe.
Meng er op ’t einde de rijst doorheen.

Smakelijk! An