Terwijl jullie van onze laatste postelein aan ’t smikkelen zijn, is ze in de serre al verdwenen, opgeruimd wegens te hard bloeien. Heel mooi overigens, zo’n ronde blaadjes met in ‘t midden piepkleine witte bloemetjes, als geserveerd op een groen schoteltje. Ze heeft het voorbije half jaar heel erg haar best gedaan, en ons weelderig gegeven wat ze kon, maar gezien de leuke eigenschap van dit pioniersplantje om heel vlug zaad te produceren mogen we geen week meer wachten, of het verwordt van groente tot onkruid…
Al wat in de serre geplant staat heeft een goeie schoffelbeurt én een stevige slok te drinken gekregen, en natuurlijk ook een dosis zonnewarmte; je ziet alles herademen, er zichtbaar van opfleuren en (eindelijk!) groeien. Paksoi en radijs beginnen al wat vorm te krijgen; zij zijn de eerste in het rijtje die we zullen kunnen oogsten (die groeien dan ook, hun familie indachtig, als kool…); de slaatjes en de venkel sloffen er toch maar wat achteraan, daar zullen we nog even op moeten wachten!
En omdat na lente, zomer en herfst uiteindelijk weer een winter aankomt (even slikken!), hebben we al maar terug rode kool en spruiten gezaaid … alhoewel het dit jaar toch onbetamelijk vroeg aanvoelt om daar nu al mee te beginnen!
Klein: prei, kervel van de Zonnekouter; rode warmoes, mizuna van Hebben; knolselder van ’t Zilverleen; broccoli via Biofresh
Groot: prei, postelein van de Zonnekouter; rode warmoes, mizuna van Hebben; knolselder van ’t Zilverleen; wortelen, wortelpeterselie, radijs, broccoli via Biofresh
Gemengd: postelein van de Zonnekouter; rode warmoes van Hebben; wortelen, broccoli, peer conference, appel greenstar, appelsien via Biofresh
Fruit: peer conference, appel greenstar, appelsien, dadels via Biofresh
Brood: : 1ste voltarwebrood; 2de notenbom; 3de 8-granenbrood
Aardappelen: juliette (vaste kokers!) van ‘t Livinushof
Smakelijk! An