Groentesprokkel

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Elk einde is het begin van iets nieuws. Het afsluiten van mijn Zonnekouter periode zorgt voor inspiratie voor de laatste nieuwsbrief van 2017.
Drie zomers geleden kwam ik hier voor het eerst, op voorstage voor Landwijzer, mijn eerste contact met een biodynamische boerderij.
Er is daar iets voor mij beginnen groeien, bloeien en rijpen. De oogst is onvoorzien groot…
Walter en An, en iedereen rond hen, hebben hier een plek gecreëerd waar mensen, dieren en de natuur al 17 jaar de vruchten van plukken, letterlijk en figuurlijk. Dat ik daar de afgelopen tijd deel van mocht zijn, heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en wat ik graag verder in deze wereld wil doen.
Als ik er zo op terugkijk komt er een golf aan herinneringen aan zalige momenten. Aan mensen die hier waren en zijn, aan oogsten, aan zaaien, aan lachen en huilen op het land, aan mijn handen in de aarde, aan met mijn ogen dicht even van de zon genieten,… Dat zijn van die dingen, en het zijn geen dingen, die je niet meer kwijtgeraakt, die zich in je ziel ergens vastzetten en waarnaar je op elk moment kan teruggrijpen.
Een groot gevoel van dankbaarheid voor de afgelopen 2,5 jaar vult mijn hart. Dat deze boerderij mijn school en mijn basis mocht zijn, eerst als stagiaire en daarna al ietsje meer als boerin. Dat ik hier de tijd kreeg om mij daarnaar te ontwikkelen. Ik heb me hier gedragen en deel van het geheel gevoeld.
Het bestaan van deze plek geeft mij vertrouwen in de toekomst voor de wereld waarin we leven.
En wat het leven mij ook nog brengt en waar mijn pad mij ook zal brengen, van binnen in mijn hart zit een oneindig stukje zonnekouterboerin.
Ik word mij bewust van de beperktheid van woorden om dankbaarheid te uiten, maar dankjewel aan het leven en aan iedereen en alles die bij dit project hoort.
Het zal er op aan komen om de Zonnekouter en haar sfeer, energie en idealen vast te houden en mee deze wereld in te nemen. Want vandaag, op deze langste nacht van het jaar, ervaar ik de grootsheid, de rijkdom en het licht van een klein gemengd boerderijtje in Machelen-Aan-De-Leie.
Warme kerst en eindejaarsfeesten gewenst!
Jana

Eindejaarsregeling : De Zonnekouter gaat in winterrust !

(toch nadat we de serre hebben afgebroken…)
• Geen pakketten op 29/12 en 5/1 – dubbele pakketten op 22/12 en op 12/1. Dan is alles terug bij het oude.
• De 14daagse abonnees krijgen 1 dubbel pakket; de onevenweekse op 22/12 en de evenweekse op 12/1
• De twee weken broodvakantie worden verrekend in december
• Onze boerderijwinkel is dit jaar ook heel de kerstvakantie gesloten, anders kent Lien ook geen rust. Dus: open op 21-22-23/12 en dan terug op 11-12-13/1 tijdens de normale uren
Genieten van de winterse gezelligheid, en ook van de donkere stilte. Een mooie tijd om ons even in te spinnen in de vele herinneringen van het voorbije jaar, te herbronnen, plannen te smeden, even stil te staan in de verwachting, om te kunnen ontvangen wat ons het komende jaar allemaal tegemoet mag komen, en er samen iets moois van te maken.
We wensen jullie een fijne kerstperiode, en tot volgend jaar!

Het hele Zonnekouterteam: Arne, Lien, Jan, Kim, Jana, Marianne, Judith, Jan, Myriam, Marie, Lukas, An

Samenstelling pakket

Klein: veldsla, schorseneren, spinazie, selder, ingemaakte tomaten van de Vroente-Zonnekouter, rode biet van de Vroente-Kollebloem; sjalot, wortelen van ‘t Livinushof; prei van PCBT; witlof van Vander Hauwert; pastinaak van De Wassende Maan
Groot: veldsla, schorseneren, stengelui, spruiten, selder, ingemaakte tomaten van de Vroente-Zonnekouter, rode biet van de Vroente-Kollebloem; sjalot, wortelen van ‘t Livinushof; prei van PCBT; witlof van Vander Hauwert; pastinaak van De Wassende Maan
Gemengd: veldsla van de Vroente-Zonnekouter, rode biet van de Vroente-Kollebloem; wortelen van ‘t Livinushof; prei van PCBT; witlof van Vander Hauwert; pastinaak van De Wassende Maan; appel Topaz van Warmonderhof (Nl, demeter); peer Conference (Nl); clementine (It), avocado (Es), vruchtencoulis van O’Bio
Fruit: appel Topaz van Warmonderhof (Nl, demeter); peer Conference (Nl); clementine (It), avocado (Es), dadels (Tu) via Biofresh; vruchtencoulis van O’Bio