Groentesprokkel 51

Hoop

Diep in onszelf dragen wij hoop;
Als dat niet het geval is,
is er geen hoop.
Hoop is een kwaliteit van de ziel
en hangt niet af van wat er in de wereld gebeurt.
Hoop is niet
voorspellen of vooruitzien.
Het is een gerichtheid van de geest,
een gerichtheid van het hart,
verankerd voorbij de horizon.
Hoop in deze diepe en krachtige betekenis
is niet hetzelfde als vreugde omdat alles goed gaat,
of bereidheid je in te zetten voor wat succes heeft.
Hoop
is ergens voor werken
omdat het goed is,
niet omdat het kans van slagen heeft.
Hoop is niet hetzelfde als optimisme;
evenmin de overtuiging dat iets goed zal aflopen.
Het is de zekerheid
dat iets zinvol is
onafhankelijk van de afloop,
onafhankelijk van het resultaat

Vaclav Havel

Wij gaan nu twee weken in winterrust, even de druk eraf halen; inspiratie zoeken bij de stoof, omringd door vriendjes en familie.
De koeien, de kippen, de geiten, schapen, paarden, de honden en de katten, de prei, savooien, spruitjes, en wortels, … An, Jan en Jan, Jana en Jannes, Marianne, Arne, Lien, Felicia, Judith, Steph, Ilse, Jasmien, Emma, Marie, Wouter, … Wij wensen jullie een warm jaareinde toe en een nieuw vruchtbaar jaar vol werk en vreugde, hoop en twijfel, licht en duister, vrijheid en verbondenheid, feest en verdieping!

Samenstelling pakket

Klein: opgelegde tomaten, prei, pompoen, savooi, postelein, daikon van de Zonnekouter (Vroente); knolselder van de Kollebloem (Vroente), rode biet van Blauwe Spie, wortel van ’t Livinushof, oesterzwam van Noppe-Duyck, trio van kiemen via Biofresh.
Groot: opgelegde tomaten, courgette curry, schorseneren, prei, pompoen, rode kool, savooi, spitskool, daikon, roodlof van de Zonnekouter (Vroente); knolselder van de Kollebloem (Vroente), wortel van ’t Livinushof, oesterzwam van Noppe-Duyck, trio van kiemen via Biofresh.
Gemengd: opgelegde tomaten, prei, savooi, postelein, daikon van de Zonnekouter (Vroente); wortel van ’t Livinushof, trio van Kiemen via Biofresh, elstar en conference van De Fruittuin, avocado (Es) en clementines (It) via Biofresh.
Fruit: conference van de Fruittuin, cox van Van Eyckeren, coulis van OBio, clementines (It), avocado (Es), appelsien (Es) en gedroogde dadels (Tr) via Biofresh.
Smaakpakket: Prei, savooi, daikon van de Zonnekouter (vroente), wortel van Livinushof, oesterzwam van Noppe-Duyck, trio van kiemen via Biofresh.