Groentesprokkel 50

Beste abonnee, klant, sympathisant

Het jaareinde nadert met rasse schreden, de groei is eruit. De aarde verstilt en staat helemaal winters open voor die heldere weidse kosmos. De koeien staan gezellig op stal en herkauwen het voorbije jaar, dromend van bloeiende zonovergoten weiden. Het zaad en de gewassen verbinden zich met de diepe wijsheid van de aarde, om zich op te laden voor het komende seizoen. Bijna tijd voor ons, boeren en boerinnen en alle medewerkers, om hun voorbeeld te volgen: inspiratie zoeken bij de stoof, herbronnen, opladen met vriendjes en familie,… .
Maar voor het zo ver is bundelen we nog even alle krachten om het jaareinde goed voor te bereiden. Het is nog even pittig druk om alles rond te krijgen voor de boerderij helemaal in rust kan gaan. En ondertussen blikken we al met één oog naar het nieuwe seizoen en kunnen de eerste plannen en dromen voor komend jaar stilaan wakker worden… .

Eet smakelijk, Lien

Samenstelling pakket

Klein: prei, spruitjes, groen- of roodlof en butternut van de Zonnekouter (Vroente); bloemkool van Staelens, wortel van ‘t Livinushof.
Groot: prei, spruitjes, pastinaak, pompoen en boerenkool van de Zonnekouter (Vroente); boterraapjes van de Kollebloem (Vroente), bloemkool van Staelens, kastanjechampignons van Noppe-Duyck.
Gemengd: spruitjes, postelein en boerenkool van de Zonnekouter (Vroente); knolselder van de Kollebloem, wortel van Livinushof, elstar van de Fruittuin, clementines (It), pompelmoes (Es) via Biofresh.
Fruit: conference en jonagold van de fruittuin, appelsien (Es), kiwi (It) en clementines (It) via Biofresh.

Recepten

Spruitjes in de wok

Nodig: 3 à 400 g aardappelblokjes, 200 g spruitjes, een middelgrote prei, 150 g champignons.
Verhit in een wok zonnebloemolie (bereikt een grotere hitte dan olijfolie), en roerbak de krieltjes tot ze bruin zijn.
Snijd de prei en was de spruitjes, voeg ze toe en roerbak 4 minuten mee; snijd de champignons, voeg ze toe en roerbak ze dan nog een paar minuten mee. Wat zout en peper erover (naar smaak) en…KLAAR!