Groentesprokkel 50

Beste abonnee, klant, sympathisant,

We hebben de laatste jaren hard gewerkt. Het jaarrond biodynamische groenten geteeld op ons Zonnekouterland, daar een eigen weg in gezocht (zeker een uitdaging voor de jonge boeren!), de laatste jaren ook meer bedrijfseigen zaad geteeld. Met een groeiende kudde Zonnekouterkoeien in ontwikkeling, die sinds Arne hier boer is nog enkel vaarsjes voortbrengt (en die doe je toch niet weg…?). We bouwden aan onze samenwerking op de Zonnekouter en binnen de Vroente. We hebben onze boer Walter een schoon einde kunnen geven (en zijn zelf een intense ervaring rijker geworden). En uiteindelijk hebben we deze zomer samen met de Vroente de Lousbergmarkt opgestart als nieuw afzetkanaal voor rechtstreekse verkoop in Gent.
Maar dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder onze abonnees, jullie engagement en vertrouwen geeft ons Zonnekouterboeren jaar in jaar uit een vaste basis, een eerlijk loon, waardoor we heel die eigen ontwikkelingsweg kunnen gaan met onze boerderij. Dat is van onschatbare waarde! Dankjewel daarvoor, we hopen nog een lange vruchtbare weg samen met jullie verder te gaan!

Dus nu …. de eindejaarsregeling !

– geen pakketten op 30/12 en 6/1
– dubbele pakketten op 23/12 en op 13/1: in het eerste dubbelpakket zit een flinke voorraad winter-bewaargroenten waar je de kerstvakantie mee in kunt, in het pakket op 13/1 zitten ook ingemaakte zonnekouterextra’s (tomaten, snijbonen), zodat je hier ook niet teveel ineens te eten krijgt.
– De 14daagse abonnees krijgen 1 dubbel pakket; de onevenweekse op 23/12 en de evenweekse op 13/1
– Onze boerderijwinkel is dit jaar ook heel de vakantie gesloten, anders kent Lien ook geen rust. Dus: open op 22-23-24/12 en dan terug op 12-13-14/1 tijdens de normale uren
– Voor de abonnees van OWW Gentbrugge: Tijdens de geschenkenbeurs (9-16-23/12) leveren we jullie pakketten in de Lousbergmarkt, Lousbergskaai 33. Af te halen tijdens de openingsuren (8u30-18u), vrijdag geleverd rond 14u
En…. vanaf januari passen we (na 4 jaar) onze pakketprijs aan !

Op onze jaarlijkse teeltplanvergadering met de Vroente werd besloten om onze groenteprijzen op te trekken, zodat wij boeren er terug genoeg aan over-houden (onze vaste kosten blijven immers toenemen). Dus moet de pakketprijs wel mee omhoog, anders krijgen jullie te weinig groenten in je pakket.

Voor de zonnekouterabonnees:
– Onze eerlijke maandprijs voor een klein, gemengd of fruitpakket wordt nu 56 euro ipv 52 euro (13 euro per pakket); een groot pakket wordt 86 euro (20 euro per pakket).

Voor de abonnees die met een domiciliëring betalen wordt dit automatisch aangepast. Wie betaalt met een doorlopende opdracht zal die wel zelf moeten aanpassen voor de betalingen vanaf januari.

Voor de voedselteams ligt het verhaal nog iets anders:
– Voor de leden die op jaarbasis instappen als abonnee stijgt de pakketprijs van 12.50 naar 13.50 euro (702 euro perjaar), en van 18.50 naar 20.50 (1066 euro per jaar); de meerprijs van 0.50 euro is de bijdrage aan Voedselteams die door teamlid en boer gedeeld gedragen wordt.
– De leden die een losser engagement aangaan en wekelijks al dan niet bestellen kiezen hiermee voor een duurder systeem met groter afzetrisico voor de boer, mogelijke oogstverliezen, duurder transport (soms rijden voor veel te kleine hoeveelheden). Om dit te compenseren komt er nog eens 0.50 euro per pakket bij, dus 14 euro voor een klein, gemengd en fruit, en 21 euro voor een groot groentenpakket)

Samenstelling pakket

Klein: savooi, selder, pompoen, daikon van de Vroente-Zonnekouter, witlof van De Wassende Maan, ajuin van ‘t Livinushof.
Groot: andijvie, veldsla, pompoen, daikon van de Vroente-Zonnekouter, romanesco van Ourobouros; witlof van De Wassende Maan, ajuin van ‘t Livinushof.
Gemengd: savooi, veldsla, daikon, pompoen van deZonnekouter, appel topaz Van Eykeren; clementines (It), appelsien (It) via Biofresh
Fruit: appel topaz, peer conference Van Eykeren; clementines (It), appelsien (It) via Biofresh