Groentesprokkel 49

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Het jaareinde nadert, de groei is eruit. De aarde verstilt en staat helemaal winters open voor die heldere weidse kosmos. De koeien staan gezellig op stal het voorbije jaar te herkauwen, dromend van bloeiende zonovergoten weiden (misschien wel op één of andere alp, wie weet, ook koeien willen wel eens iets anders). Het zaad en de gewassen verbinden zich met de diepe wijsheid van de aarde, om zich op te laden voor het komende seizoen.
Tijd voor ons, boeren en boerinnen, om hun voorbeeld te volgen: inspiratie zoeken bij de stoof, herbronnen, opladen met vriendjes en familie… Op de Zonnekouter genieten we heel de kerstvakantie van een welverdiende rust.
An

Dus nu …. de eindejaarsregeling !

– geen pakketten op 30/12 en 6/1
– dubbele pakketten op 23/12 en op 13/1: in het eerste dubbelpakket zit een flinke voorraad winter-bewaargroenten waar je de kerstvakantie mee in kunt, in het pakket op 13/1 zitten ook ingemaakte zonnekouterextra’s (tomaten, snijbonen), zodat je hier ook niet teveel ineens te eten krijgt.
– De 14daagse abonnees krijgen 1 dubbel pakket; de onevenweekse op 23/12 en de evenweekse op 13/1
– Onze boerderijwinkel is dit jaar ook heel de vakantie gesloten, anders kent Lien ook geen rust. Dus: open op 22-23-24/12 en dan terug op 12-13-14/1 tijdens de normale uren
– Voor de abonnees van OWW Gentbrugge: Tijdens de geschenkenbeurs (9-16-23/12) leveren we jullie pakketten in de Lousbergmarkt, Lousbergskaai 33. Af te halen tijdens de openingsuren, iedere dag van 8u30-18u.

En…. vanaf januari passen we onze pakketprijs aan !

Op onze jaarlijkse teeltplanvergadering met de Vroente werd besloten om onze groenteprijzen op te trekken, zodat wij boeren er terug genoeg aan over-houden (onze vaste kosten blijven immers toenemen). Dus moet de pakketprijs wel mee omhoog, anders krijgen jullie te weinig groenten in je pakket.

Voor de zonnekouterabonnees:
– Onze eerlijke maandprijs voor een klein, gemengd of fruitpakket wordt nu 56 euro ipv 52 euro (13 euro per pakket); een groot pakket wordt 86 euro (20 euro per pakket).

Voor de abonnees die met een domiciliëring betalen wordt dit automatisch aangepast. Wie betaalt met een doorlopende opdracht zal die wel zelf moeten aanpassen voor de betalingen vanaf januari.

Voor de voedselteams ligt het verhaal nog iets anders:
– Voor de leden die op jaarbasis instappen als abonnee stijgt de pakketprijs van 12.50 naar 13.50 euro (702 euro perjaar), en van 18.50 naar 20.50 (1066 euro per jaar); de meerprijs van 0.50 euro is de bijdrage aan Voedselteams die door teamlid en boer gedeeld gedragen wordt.
– De leden die een losser engagement aangaan en wekelijks al dan niet bestellen kiezen hiermee voor een duurder systeem met groter afzetrisico voor de boer, mogelijke oogstverliezen, duurder transport (soms rijden voor veel te kleine hoeveelheden). Om dit te compenseren komt er nog eens 0.50 euro per pakket bij, dus 14 euro voor een klein, gemengd en fruit, en 21 euro voor een groot groentenpakket)

Samenstelling pakket

Klein: veldsla van de Vroente-Zonnekouter, pastinaak van De Wassende Maan, wortelen van het Livinushof, prei van PCBT, Chinese kool van het Zilverleen; kastanjechampignons (Nl) via Biofresh
Groot: veldsla, selder van de Vroente-Zonnekouter, pastinaak van De Wassende Maan, wortelen van het Livinushof, prei van PCBT, Chinese kool van het Zilverleen; kastanjechampignons (Nl) via Biofresh
Gemengd: witlof, pastinaak van De Wassende Maan, prei van PCBT, Chinese kool van het Zilverleen, appel elstar van Van Eykeren; pompelmoes (It), kiwi (It), avocado (Es) via Biofresh
Fruit: appel elstar, peer doyenné van Van Eykeren; pompelmoes (It), kiwi (It), avocado (Es) via Biofresh
Aardappelen: Biogold van ‘t Livinushof