Groentesprokkel 38

DE WINKEL: NU OOK OP DONDERDAG

!!! Vanaf volgende week, 24 september:
nieuwe openingsuren winkel !!!
Donderdag van 14u-18u
Vrijdag van 9u-12u en 14u-19u
Zaterdag van 9u-12u

Beste abonnee, beste klant,

Al geruime tijd rijpt hier het idee om de winkel wat uit te breiden. En gezien de plaats beperkt is, vooral in tijd. Eindelijk is het nu zo ver: vanaf volgende week zal de winkel ook op donderdag namiddag én vrijdag voormiddag open zijn. Een logisch gevolg van de groei van afgelopen jaar, een hele stap qua organisatie voor ons, maar met veel goesting. En met Judith erbij (zus van onze boer Arne) om mee de winkel open te houden. Anders zou ik geen tijd meer hebben om nog mee te werken op ’t land, en dat wil en kan ik ook niet missen!

Het zal je ook niet ontgaan wanneer je hier eens binnenspringt. Mede dankzij de hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers heeft de winkel een ware opknapbeurt gekregen. De wanden werden aangepakt en allerlei kleine hoekjes en kantjes die al langer eens ‘dringend’ moesten gebeuren, zijn eindelijk in orde geraakt. En ook aan de zaal wordt er nu langzaam maar zeker verder gewerkt. En de waterafvoer uitgegraven, de gaten toegemetst, de keuken gepoetst, de hagen geschoren..
Eens komt de dag dat alles in orde zal zijn. Alhoewel? Is dat wel mogelijk? Al de ontwikkelingen op en rond de boerderij brengen immers altijd veranderingen met zich mee, vernieuwingen, aanpassingen, onderhoud….
Merci hiervoor Jean-Pierre, Danny, Marc, Ria, Herman, Robert, Maxim…! Het is fijn zulke mensen rondom ons te hebben waar we geregeld op kunnen rekenen, mensen die ervoor kiezen op losse basis naar eigen vermogen hier af en toe een handje toe te steken, nergens aan gebonden, maar zo fijn als ze er zijn!
Lien

Samenstelling pakket

Klein: sla, kervel, venkel, wortelen, rode kool van de Zonnekouter ; pastinaak, suikermais van de Kolleboem
Groot: paprika groen en rood, mini-slaatjes, courgette, wortelen, rode kool van de Zonnekouter; pastinaak van de Kolleboem: ajuin van Goed ter Heule; broccoli (B) via Biofresh
Gemengd: rode puntpaprika, wortelen van de Zonnekouter; pastinaak, chinese kool van de Kollebloem; peer Conference van Van Eykeren; druif Lavallee (F), pruimReine Claude (F) via Biofresh
Fruit: appel Alkmene, peer Conference van Van Eykeren; druif Lavallee (F), pruim Reine Claude (F) via Biofresh
Aardappelen: volgende levering op 9/10

Recepten

Niets zo lekker als het wat kouder wordt als: Grootmoeders rode kool!
Nodig: 1 grote gesnipperde ajuin, 1 kg rode kool en 1 kg stoofappel (in stukken gesneden), zout, laurierblad, azijn (dan kookt hij vlugger gaar) of citroensap, facultatief: 1 tl. venkelzaad, 3 kruidnagelen
Smoor de ajuin glazig, en voeg de rode kool toe met een scheutje azijn, wat zout en wat water, en laat ½ uur stoven. Voeg de appels, laurier en evt. andere kruiden toe, en laat verder stoven tot alles gaar is. Haal het laurierblad er uit, en mix alles fijn.

Pastinaakpuree
Nodig: 400g pastinaak, 2 ajuin, 1/2dl melk, 1 e.l. olijfolie, 1 e.l. gehakte peterselie, zout
Schrob de pastinaak schoon en snij in plakjes. Snij de ui, en fruit ze in olie. Voeg de pastinaak toe en laat in een bodempje water gaarstoven. Voeg zout en melk toe, pureer en bestrooi met peterselie.
Nodig: 2 uien, 1 courgette, 300g pastinaak, 1 aardappel, 1 bos kervel, groentenbouillon, peper, zout, olijfolie
Fruit de gesnipperde ui in olijfolie, voeg er de courgette, pastinaak en aardappelen in stukken gesneden aan toe en laat gaarstoven. Voeg voldoende water toe, alsook de groentenbouillon, laat nog even opkoken en mix de soep. Snipper de kervel fijn en voeg ze bij de soep; laat een 10tal minuten trekken (niet meer laten koken, dan gaat de fijne kervelaroma grotendeels verloren). Breng op smaak met peper en zout.