Groentesprokkel 36

Beste abonnee, klant sympathisant,

Hét hoofdpunt vanuit het Zonnekouterland:

Wij zijn volop bezig ons helemaal op te maken voor het boerderijfeest van komende zaterdag, 10 september. Ieder van jullie wordt op den hof verwacht. Er zal muziek zijn, veel schoon volk en goed gezelschap, lekker eten en drinken en vuur. En uiteraard ook tijd voor een woordje uitleg en al je vragen tijdens de rondleidingen, een ritje op de koets voor wie wil, spel en allerlei voor de allerkleinsten, geitenkaas van de Nomaderij, boerderijwinkel, … en nog zoveel meer.

We beginnen eraan om 15u en het zal eindigen wanneer de laatste danspasjes zijn uit gedanst.

Iedereen welkom. Men zege het voort!

Tot zaterdag

Vacature: De Zonnekouter zoekt versterking:  

Een winkelier voor op zaterdag: Je houdt de boerderijwinkel van de Zonnekouter open (kassa, klanten bedienen, producten aanvullen) en dit 2-wekelijks op zaterdag van 8u tot 13u30, verloning via Flexi-job.

Een medewerker pakketten: Je helpt de groenten- en fruitpakketten mee samenstellen, elke donderdag 9u-17u; verloning via plukkaart.

Verdere info en Solliciteren: graag een mailtje waarin je jezelf en je motivatie om hier te komen werken voorstelt, met je cv, naar info@dezonnekouter.be voor 26/9

Samenstelling pakket

Klein:  kropsla, courgettes, pompoen, oxhella wortel, tomaat van de Zonnekouter (vroente), warmoes van de Kollebloem (vroente).

Groot: batavia sla, oxhella wortel, venkel, courgettes, tomaat St-Pierre van de Zonnekouter (vroente), warmoes, boerenkool en aubergines in verschillende kleuren van de Kollebloem (vroente), selder van Ourobouros (vroente).

Gemengd: Kropsla, oxhella wortel, venkel, courgettes, puntpaprika van de Zonnekouter (vroente), elstar en Conference van de Fruittuin, witte druif (It) via Biofresh.

Fruit:  pruim van de Zonnekouter, conference en elstar van de Fruittuin, witte druif (It) via Biofresh.

Ravioli met warmoes

Nodig: 270 g bloem – 3 eieren – een snuifje zout

300 g gekookte warmoes – 250 g ricotta – muskaatnoot – peper

Kneed de bloem met de eieren en het zout gedurende 10 minuten tot een glad deeg. 25 minuten laten rusten en dan heel dun uitrollen.
Meng de warmoes met de ricotta en kruid met peper en muskaatnoot.
Snijd het deeg in repen en leg er de vulling in kleine hoopjes op. Bedek deze vulling met de tweede laag deeg en snijd in vierkantjes. Druk de randen goed aan.
Laat deze ravioli koken in gezouten water. Suggestie: dien op met olijfolie en met een lekkere Bio Kaas (kan Parmezaan zijn, maar Hinkelspel heeft ook heel lekkere kazen die hier bij passen!)

 

Groene rijstsalade

2 koppen volle rijst, 200g broccoli, 150g warmoesbladeren,  4 pijpuitjes, ca. 150g manouri (=witte schapenkaas), 1el olijfolie, 2el gehakte peterselie, (kruiden)zout

voor de vinaigrette: 1el (soja)room, 6el neutraal smakende olie, 1el citroensap, snuifje dragon, (kruiden)zout, peper

Kook de rijst gaar. Stoom de broccoli beetgaar. Snipper de pijpui. Verhit de olijfolie. Fruit de pijpui. Voeg na 1’ de warmoes bij de ui. Voeg een bodempje water toe en laat zachtjes stoven (4’). Laat de warmoes uitlekken. Hak de warmoes vervolgens fijn. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes. Meng peterselie, warmoes, broccoliroosjes en rijst. Maak de vinaigrette door zout, citroensap, olie en room te mengen, en vervolgens te kruiden met een weinig peper en dragon. Roer de vinaigrette door het mengsel. Kruid bij, indien nodig. Serveer lauw of koud en verbrokkel de kaas over de salade.