Groentesprokkel 36

Beste abonnee, klant, sympathisant

We blikken terug op een geslaagd boerderijfeest waar we vooral allemaal zelf ook van genoten hebben. De opkomst was goed met vertrouwde bekende gezichten maar ook nieuwe gezichten. Fernand en Michiel namen de koets van mij over zodat ik zelf wat meer kon babbelen en rondleiden. Sven was weer enthousiast om een rijkelijk buffet te voorzien met uiteraard groentes in de hoofdrol. Wat opviel is dat hij en zijn souschefs jaar na jaar, meer en meer een geoliede machine vormen. Aan humor ontbrak het niet tijdens het koken, maar er was ook een serieuze drive die voor een verbluffend resultaat zorgde. Dat ik er per se ook wat vlees van eigen grasgevoederde runderen aan wou toevoegen zorgde bijna voor een kleine rel tussen Sven als vleesgeworden veggie kok en mezelf, maar dat is ondertussen bijgelegd. JP is de verlichamelijking van bescheidenheid en zegt zo al een aantal jaren dat zijn ska band niet echt geschikt is voor ons boerderijfeest. Dat hij dit jaar prompt zelf voorstelde om op het feest te spelen met zijn 8-koppige band deed onze wenkbrauwen fronsen maar prikkelde nog meer onze nieuwsgierigheid. En het werd een knaller die zelfs 60’ers die aan nieuwe knieën toe zijn, aan het dansen bracht.
Naast al het gefeest was het voor ons opnieuw een gelegenheid om ons verhaal naar buiten te brengen en mensen van dichtbij kennis te laten maken met wat we doen. Ikzelf sta slechts sporadisch in de winkel en verdeel maar nu en dan de groentepakketten en een rondleiding geven aan klanten en sympathisanten over je eigen land langs koeien en groentes geeft dan ook echt veel voldoening.

Afgelopen zaterdag stelden we ook onze boomplantactie voor. Op onze weides en akkers is ruimte voor bomen. Maar ook nood. Het staat in alle kranten vandaag dat onze huidige landbouw niet bestand is tegen de klimaatsverandering. Bomen of agroforestry bieden een deel van de oplossing. Jan is enthousiast als het over bomen gaat en gaf meteen het startschot. Meer hierover later.
Dank aan allen die gekomen zijn om er een leuk feest van te maken en uiteraard dank aan allen die meehielpen met het vele werk voor, tijdens en na… Zonder zou het niet kunnen. En de opbrengst van het feest gaat naar Land-in-zicht om onze nieuwe grond vrij te kopen!
Groetjes, Arne