Groentesprokkel 34

 

Beste abonnee, klant sympathisant,

Om voor wat verfrissend tegenwicht in deze lastige tijden te zorgen, nodigen we jullie uit op ons jaarlijks boerderijfeest! De foldertjes zijn niet tijdig van bij de drukker geraakt, dus krijg je alvast wat informatie via deze nieuwsbrief:

Zonnekouterboerderijfeest
ZATERDAG 10 SEPT VANAF 15u

Met Rondleidingen | paardenkoets | spel en animatie | muziek

De Nomaderij | Boerderijwinkel (15u-18u) | Bar met veel lekkers


én een heerlijk Bio-buffet vanaf 18u30

(Volwassenen: 18€; kinderen onder 14j: 1€ per leeftijdsjaar)

voor het eten inschrijven voor di 6/9 via info@dezonnekouter.be,

vermeld het aantal volwassen en kinderen,

en je keuze tussen veggie of met Zonnekoutervlees

 

de opbrengst is zoals gewoonlijk voor vzw land-in-zicht,

voor de aankoop van grond voor biolandbouw

 

Het wordt weer een hele onderneming, al dat volk op den hof. We genieten daar volop van, maar hebben ook graag wat extra hulp erbij om alles in goede banen te leiden! Wat we allemaal in de aanbieding hebben:

  • vrijdag of zaterdag te helpen met koken
  • vrijdagnamiddag of zaterdagmorgen helpen schuur en erf opkuisen en klaarzetten
  • zaterdagnamiddag een paar uur mee achter de bar te staan of afwassen
  • aan het onthaal drank- en maaltijdbonnen verkopen

Als je je geroepen voelt om mee de handen uit de mouwen te steken, graag een mailtje naar info@dezonnekouter.be

Uw puffende zonnekouterteam

 

Samenstelling pakket

Klein:  jonge wortelen, puntpaprika, courgette, St-Pierretomaat (Zonnekouter); andijvie, broccoli (Kollebloem); zomerprei (Goed ter Heule)

Groot: jonge wortelen, puntpaprika, courgette, kerstomaten, radijs (Zonnekouter); andijvie, suikermais, broccoli (Kollebloem); zomerprei (Goed ter Heule)

Gemengd: jonge wortelen, St-Pierretomaat (Zonnekouter); suikermais, broccoli (Kollebloem); appel Zari (B), kiwi (It), druif Lavallee (It) (Biofresh)

Fruit:  frambozen (Vandevoorde); mango (Es), appel Zari (B), kiwi (It), druif Lavallee (It) (Biofresh)

 

 

Recepten

Prei met vinaigrette (poireaux vinaigrette) op zijn Frans

Nodig: 0,5 kg prei (vooral veel preiwit), 1 sjalotje, Bosje bieslook, 1 el. witte wijnazijn, 1 el. fijne mosterd, 3 els. extra vierge olijfolie, peper en zout

Snij de donkergroene bovenkant en de wortels van de prei af, gelijktijdig bij alle preien zodat ze even lang worden. Je houdt alleen de witte en lichtgroene gedeeltes over. Snijd de preien half open, van beneden naar boven, en spoel even met water om alle aarde eruit te halen. Breng in een pan ruim water met een snufje zout aan de kook en laat de prei gedurende 10-15 minuten koken, afhankelijk van de dikte van de prei. Haal ze uit het water en laat afkoelen en afdruipen.

Maak de dressing: meng mosterd, wat peper en zout en de wijnazijn tot een gladde substantie en voeg vervolgens beetje bij beetje de olie toe, terwijl je blijft roeren. Versnipper het sjalotje en snij de bieslook in stukjes. Leg de prei op een bord en serveer met de dressing, de bieslook en het sjalotje.

Voor een iets voller gerecht, verbrokkel er een hardgekookt eitje overheen. Als je de dressing zoeter wilt maken, kun je wat honing erdoorheen roeren.

Andijviesla met okkernoten

Nodig: andijvie, 50g gepelde walnoten, 1 appel, sap van ½ citroen, 1 dl room, sojasaus of zeezout, 1 el. olijfolie

Hak de andijvie in stukjes van 1 cm. In een slakom meng je ze samen met de verbrijzelde noten, de in stukjes gesneden appel, de room, het citroensap en de olie, en breng op smaak.