Groentesprokkel 34

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Vanochtend werd ik wakker onder de blote hemel en dacht ik met mijn slaperige hoofd dat het geregend had. Aan de koffietafel bleek dit toch dauw te zijn… de eerste najaars-dauw, die héél stilletjes laat weten dat er een afronding, en daarmee een nieuw begin, aankomt.
Zo is het niet alleen in de cyclus van het jaar, maar ook voor mij persoonlijk. Morgen sluit ik mijn hoofdstuk hier nu af, om verder te studeren. De voorbije weken heb ik mij dikwijls afgevraagd; hoe doe je dat nu eigenlijk, afronden en afscheid nemen? Ik vind dit niet gemakkelijk, maar tegelijkertijd gebeurt het gewoon.
In die weken liep ik vaak door de serre en zag ik hoe de snijbonen langzaam aan het afrijpen en afsterven waren. Zij doen dat gewoon, dacht ik! Zonder zich daar vragen bij de stellen, geven zij hun volle kracht om in de lente tot groei te komen, tot bloei te komen en vruchten te laten rijpen onder de warmte van de zon. Zij doen dat gewoon… zich overgeven aan de stroom van het leven. En door dit te aanschouwen hielpen zij mij even om vanuit mijn hoofd naar mijn gevoel te komen en verbinding te maken met de stroom van mijn leven.
Zoals de snijbonen mij hier een handje hielpen, heb ik hier nog heel veel momenten gehad waar het voelde alsof de natuur mijn een duwtje in de rug gaf of wakker maakte voor het één of ander. Ik zie het als een mooie kans om die lessen mee te nemen bij mijn volgende stap. Ik kan mij geen wildere jungle voorstellen dan de Hogeschool… en wat natuur-wijsheden lijken mij daar wel van pas te komen!
De Zonnekouter is twee jaar lang mijn werk geweest, een heel belangrijke sociale plek, een veilige haven, een bron van voeding in de brede zin van het woord en waarschijnlijk nog veel meer waarvan ik de volle betekenis pas ga kunnen omvatten wanneer ik weg ben. De snijbonen worden deze week opgeruimd en maken daarmee plaats voor mals, fris groen… andijvie en selder. Mijn vertrek kondigt ook het begin van nieuw (oud) volk aan. Hanne, oud stagiaire op de Zonnekouter, komt het team versterken!

Warme groet,
Kim

Samenstelling pakket

Klein: kerstomaten, puntpaprika, courgette, wortelen, spinazie, rucola van de Vroente-Zonnekouter, rode bieten van de Vroente-Kollebloem; roodlof(radicchio) van Koen Weyers
Groot: tomaten, puntpaprika, wortelen, spinazie, rucola van de Vroente-Zonnekouter, rode bieten van de Vroente-Kollebloem; roodlof(radicchio) van Koen Weyers; aubergine van de Vroente-Ourobouros
Gemengd: tomaten, wortelen, spinazie van de Vroente-Zonnekouter; rode biet van de Vroente-Kollebloem; aubergine van de Vroente-Ourobouros; blauwe bessen van O’Bio; appel alkmene, peer conference van Koen Van Eykeren
Fruit: frambozen van Vandevoorde; blauwe bessen van O’Bio; appel alkmene, peer conference van Koen Van Eykeren

Boerderijfeest op Zaterdag 1 September.

Vanaf 15u ben je welkom op de boerderij; rondleidingen, muziek, spel, vuur , ….
Om 18u30 wordt er een heerlijke vegetarische maaltijd geserveerd (15 euro voor iedereen vanaf 12 jaar, elk kind betaalt zijn leeftijd in euro’s); in te schrijven via dezonnekouter@skynet.be voor 24 augustus (er zijn nog wat plaatsen vrij voor de rappe!). De opbrengst gaat integraal naar vzw Land-in-zicht, voor de vrijkoop van grond voor biolandbouw.

Vrijdag 31 Augustus

Soloconcert van Wim Claeys!

Gentse liedjes en verhalen – 19u30

Wim Claeys is muzikant, zanger, cabaretier, creatief erfgenaam van Walter De Buck en Karel Waeri. Hij speelt (accordeon, viool, säckpipa) en zingt traditionele Gentse volksliederen en eigen werk.
met als klein voorprogramma: De Violieren (biodynamisch strijkduo Luc en An)
Inkom: 10 € (8€ vvk), gratis voor wie de dag daarop op ‘t boerderijfeest de handen uit de mouwen steekt. We weten wel graag wie komt, zodat we genoeg stoelen kunnen klaarzetten : coudenys.henk@belgacom.net, 09/3869711 ; dezonnekouter@skynet.be, 0497/77 66 54 (An) ten voordele van VZW Land-in-zicht