Groentesprokkel 30

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Het is te warm, zelf om een nieuwsbrief te schrijven. Dit warme weer vraagt wel wat reorganisatie. We starten vroeger of werken later om minder op het heetst van de dag te moeten werken. Maar voor de pakketten blijven we gaan! We kunnen ons af en toe nat maken zodat we kunnen blijven doorgaan.
Sta dus even stil bij het eten van deze groenten, want voor sla, boontjes en de busselwortels moesten we het warme land opgaan, voor de komkommer, de courgettes en de tomaten moesten we ons aan de hete serre wagen. En toch worden we gelukkig van een pakket gevuld met groenten van eigen land!

Laat ze smaken!
Judith

Wil je de serre ook nog eens van binnen zien of liever wandelen over het land? 31 augustus is de ideale dag, want dan zorgen wij voor feest op de boerderij!

 

Samenstelling pakket

Klein: sla, busselwortel, snackkomkommer, courgette, kerstomaat, prinsessenboontjes van de Vroente-Zonnekouter
Groot: sla, snackkomkommer, prinsessen, tomaat oude rassen van de Vroente-Zonnekouter; warmoes van de Vroente-Ourobouros; koolrabi, spitskool van de Vroente-Kollebloem; prei van ‘t Goed ter Heule
Gemengd: busselwortel, prinsessenboontjes, tomaat oude rassen van de Vroente-Zonnekouter; warmoes van de Vroente-Ouroboros; pruimen van ‘t Goed Ter Heule; rode bes van Vandevoorde; sinaas (It) via Biofresh
Fruit: rabarber van de Vroente-Kollebloem; blauwe bes van O’Bio; pruimen van Goed Ter Heule; rode bes van Vandevoorde; sinaas (It) via Biofresh

Recepten

Gestoofde boontjes met tomaat
Nodig: 300g prinsessenboontjes, 2 tomaten, 1 ajuin, 1 tl tijm, 1 tl bonenkruid, peper en zout
Blancheer eerst de boontjes een tiental minuten in kokend water. Fruit de gesnipperde ajuin in een pan, voeg de boontjes en stukjes tomaat toe, kruid met tijm, zwarte peper, zout en bonenkruid, en laat nog even kort stoven.

Bij warm weer moeten we veel drinken, dus inspireren we jullie met enkele limonade recepten:

Komkommerlimonade
Nodig: 1 geschilde en in stukjes gesneden komkommer, 150ml versgeperst citroensap, 150ml vloeibare honing, 6el verse muntblaadjes, 6el verse citroenmelsse, 600ml water + 600ml extra
Doe citroensap, komkommer, honing, munt, citroenmelisse en 600ml water in een blender. Mix alles goed zodat het vocht goed groen wordt en de kruiden en de komkommer heel fijn worden. Zeef en voeg vervolgens nog eens 600ml water toe. Breng op smaak met wat extra honing of citroensap. Serveer met lekker veel ijs!

Rabarberlimonade
Nodig: 500g rabarber, rasp en sap van één citroen, 80g suiker of andere zoetstof, 1 kaneelstokje, 1 liter water
Snij de rabarber in stukken en doe ze in een pan samen met het water, de suiker, citroenrasp en –sap en het kaneelstokje. Zet dit op een middelhoog vuur met het deksel erop en laat een halfuur zachtjes koken.
Giet het geheel af door een zeef en vang het sap op in een kom. Druk niet aan. Laat het vocht gewoon zachtjes er uit lopen. Laat het sap even afkoelen en zeef het vervolgens nog een keertje. Giet het daarna in een schone fles.
Leng het sap aan met een beetje (spuit)water en serveer met een schijfje citroen en een paar muntblaadjes. Heerlijk verfrissend!