Groentesprokkel 31

Beste abonnee, klant sympathisant,

Het Zonnekouter-avontuur loopt voor mij stilaan op zijn laatste beentjes …

Het begon in april 2020 naar aanleiding van de coronaperikelen. Het was kalmer op mijn werk, daardoor zat ik veel alleen thuis en daar werd ik niet gelukkig van. Hier waren ze blij met een paar extra handen bij het maken van de pakketten en ik voelde me weer nuttig. Maar wat aanvankelijk bedoeld was als een korte overbruggingsperiode is uiteindelijk uitgegroeid tot een halftijdse vaste job met focus op de winkel.

Het is iets unieks om hier te mogen werken. Ik zal de van trots stralende gezichten van de mensen die op het land werken met me meenemen als reminder. Reminder dat het belangrijk is om iets te doen waarin je gelooft, waarop je fier bent en waarvan je voldoening hebt. Letterlijk de vruchten kunnen plukken van het harde werk op het land, blij zijn met een geslaagde oogst en die met passie gekweekte groenten kunnen aanbieden aan klanten die het appreciëren, dat doet deugd. En alhoewel ik nooit op het land heb gewerkt, doet het mij ongelooflijk veel plezier om de rekken te vullen met gezonde en kleurrijke producten. Daar word je gewoonweg blij van.

Ik heb hier veel geleerd, veel inzichten over mezelf gekregen. Geloof me, het waren niet altijd de meest leuke maar het was nuttig. Het had mogen blijven duren maar mijn fysiek wil niet meer echt mee om de job echt goed te kunnen uitoefenen. Een val met de fiets eind vorig jaar heeft me de das om gedaan en ik merk dat het tijd is om andere horizonten op te zoeken.

Bedankt lieve Zonnekouters voor alles wat jullie me hebben bijgebracht, soms kleine praktische zaken, soms diepere inzichten. Voor jullie enthousiasme, jullie niet aflatende vermogen om toch verder te doen ondanks tegenslagen, jullie warmte en … jullie geduld 😉

Dank dat ik een heel klein deeltje heb mogen meeschrijven aan jullie mooie verhaal.
Bedankt ook aan alle klanten, het was een plezier om jullie in de winkel te hebben. Bedankt voor jullie vertrouwen, jullie geloof in wat we hier doen en de goeie babbels. Jullie gaven mijn werkdag een extra dimensie.

Ik zie iedereen sowieso terug aan de andere kant van de kassa, want dat ik klant blijf bij de Zonnekouter, dat staat als een paal boven water. En ik hoop jullie ook …
Tot binnenkort ! Ilse

Samenstelling pakket

Klein: rode kropsla, tomaat, puntpaprika en groene paprika, snijbonen en venkel van eigen land (Zonnekouter), aubergine en courgettes van Ourobouros (Vroente).
Groot: ijsbergsla, basilicum, tomaten, snijbonen, rode ui, venkel, rode en oranje paprika en veldkomkommer van eigen land (Zonnekouter), courgettes van Ourobouros (Vroente).
Gemengd: komkommer, tomaat, snijbonen en rode paprika van eigen land (Zonnekouter), aubergines van Ourobouros (Vroente), witte druif (It), perzik (Es) via Biofresh.
Fruit: witte bes van Obio, pruim (Be), witte druif (It) en perzik (Es) via Biofresh

Recepten

Aubergine uit de oven
Nodig: 1 aubergine, olijfolie, zout, peper
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aubergine in plakken van 1,5 cm dik en doe ze in een grote kom met een scheutje olijfolie en wat zout en peper.2. Schep alles goed door elkaar en leg de plakjes naast elkaar op een bakplaat.
Bak de plakjes 20–30 minuten in de oven, tot ze gaar en de randjes goudbruin zijn; keer ze halverwege. Tip: bestrijk met wat extra olijfolie als de plakjes te droog worden.

Paprika’s met geitenkaas en couscous
Nodig: 50 g couscous, 3 dl groentebouillon, 15 g boter (bakboter), 1 el peterselie (fijngehakt), 2 teentjes knoflook, 8 zwarte olijven, 2 rode paprika’s, 125 g verse geitenkaas, olijfolie om te bakken, zout & peper
Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon erover. Laat 5 minuten staan tot alle bouillon is geabsorbeerd en de couscous zacht is. Voeg boter, peterselie, knoflook, olijven, zout en peper toe en roer alles om met een vork. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Schep de couscous rond de tomaten. Snijd de geitenkaas in 8 plakjes en leg midden in elke paprika een plakje. Bestrijk de paprika’s vanbuiten met olijfolie. Gril 8-10 minuten direct op halfhoog vuur tot de paprika’s gaar en lichtgeblakerd zijn. Serveren met sla.