Beste abonnee, klant, sympathisant,
Vandaag wil ik vertellen over Team Land en wat we doen. We zijn met behoorlijk veel in Team Land (zo noemen we onszelf graag) op de Zonnekouter. Ik som ze even snel op: Arne, Jannes, Lien, Marie, Jana, Felicia, Jasmien en mezelf (Wouter). Niet iedereen werkt voltijds, omgerekend naar VTE (voltijds equivalenten) zijn we met 4,5.
Je vraagt je mogelijks af wat we doen met zo’n bende volk op het land? Het lijstje dat ik hieronder op som is een greep uit de ‘to do’s’ van de voorbije 2 weken. Een afgewerkte taak leidt – zoals je zal merken – tot een resem nieuwe taken.
Voor op ons todolijstje: binnen 1 week branden we onkruid weg, want dit moet gebeuren vóór de kieming van de groenten. Binnen 3 weken gaan we toch ook nog even handmatig moeten wieden, want we kunnen veel met een tractor maar niet alles. Telt u even mee: 720 + 360 + 1440 = 2520 meter, afgerond 2,5 kilometer handmatig wieden. Dat zullen we voelen aan onze knieën 😊.
Team land is dus een grote bende die er met veel goesting voor gaat!
Geniet van de groenten!
Wouter
Samenstelling pakket
Klein: rode kropsla, chinese kool, radijs, courgettes van de Zonnekouter (vroente), andijvie van de Kollebloem, broccoli van De Wassende Maan
Groot: Kropsla, rucola, radijs, courgettes, rode biet en spinazie van de Zonnekouter (vroente), andijvie van de Kollebloem (vroente), bloemkool en broccoli van de Wassende Maan
Gemengd: Chinese kool, spinazie en rode biet van de Zonnekouter (vroente), broccoli van de Wassende Maan, natyra appels via BBo, azahar appelsien (Es) en kiwi (It) via Biofresh
Fruit: aardbeien van Daniël Van de Voorde, natyra appels via BBO, pompelmoes (Es), azahar appelsien (Es) en banaan (Fair Trade, Do) via Biofresh
Recepten
Pasta met Chinese kool
Nodig: 100 gram pasta, handje champignons, 2-3 eetlepels spekblokjes of stukjes seitan, Chinese kool (zoveel als je lekker lijkt)
voor de dressing: 3 el. Zonnebloemolie, 2 el. witte wijnazijn of dragonazijn, 1 el. honing
1 el. Mosterd, 3 à 4 grote bladeren verse basilicum (in stukjes te knippen), 1 teen geperste look, snufje zout
Bak de spekblokjes (of seitan) en snijd de champignons in plakjes. Maak het sausje. Kook de pasta. Snijd intussen de Chinese kool in reepjes, en beleg er de helft van een groot bord mee.
Als de pasta op vijf minuten na klaar is de champignons bij de spekblokjes doen. Even doorroeren, vuur laag houden. Als de pasta echt klaar is: door een vergiet gooien en op je bord naast de kool deponeren. Spekblokjes en champignons over de pasta, dressing over alles heen.