Groentensprokkels week 32

P1020899comp We waren op zoek naar een symbool, om de oprichting van de Zonnekoutercoöperatie kracht bij te zetten. Tot Joachim belde dat hij ‘iets’ gemaakt had voor ons… Dat iets bleek gigantisch, meer dan 6 meter hoog, een boom van een kunstwerk, een kunstwerk van een boom: een frisse loot gekoesterd en gedragen door een zorgende ruwe boerenpol. Hoe symbolischer kan het nog? We hebben het dan ook maar (bij wijze van oefenen in samenwerking) met vereende krachten rechtgetrokken op het erf. En nu staat het hier. Wij zochten, en het heeft ons gevonden. Twee dagen later is Arne hier ook écht beginnen meewerken, nu twee dagen per week, straks helemaal!  We beginnen ons voltallig te voelen.

 

 

We hebben deze weken een overdosis zomergroenten in de aanbieding, wat jullie waarschijnlijk niet ontgaan is, we worden genereus in de pakketten… En veel te veel voedselteamleden op vakantie, zodat we voor al die weelde niet genoeg eters hebben. Met vruchtgewassen kun je dat niet echt goed inplannen; als je mikt op kleinere oogsten eind juli, dan hebben we straks weer te weinig als iedereen terug thuis is…. Maar de koeien doen hun best om ons van het teveel aan courgettes te verlossen (soms wel eens met een scheve blik van ‘mag het eens iets anders zijn?’). En de tomaten gaan gezwind in potten (vorige week in een fikse handomdraai 300 potten gevulden gesteriliseerd), dat belooft voor deze winter!)

Samenstelling pakket

Alle groenten van de Zonnekouter!


Klein: sla, snijbonen, courgette, wortelen, tomaten, komkommer, rode paprika

Groot: sla, prinsessen, courgette, wortelen, tomaten, komkommer, venkel

Gemengd: sla, tomaten, snijbonen, prinsessen, courgette; appel Royal Gala (It); nectarine wit (Fr) via Biofresh

Fruit: pruimen van de Zonnekouter, blauwe bes van O’Bio; appel Royal Gala (It); nectarine wit (Fr) via Biofresh

Brood: 1ste roggebrood; 2de haverzemelenbrood; 3de voltarwebrood

Aardappelen: volgende levering op 29/8

Recept

Koude courgettesoep

Kook een soep van courgettes met look; kruiden met bouillon, zout, peper, dragon en een beetje curry. Mixen en met de klopper een geklutst eitje er onder mengen. Laat afkoelen, en serveer met een fijngesneden tomaatje, peterselie, bieslook en wat room