Groentesprokkel 35

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Deze week zijn we van start gegaan op de Lousbergmarkt. We zijn De Vroente: De Zonnekouter, Ourobouros en de Kollebloem. Drie boerderijen van rond het Gentse, nu samen met één aanbod op één markt aan de Lousbergkaai!
We kennen elkaar al lang en werken al lang samen. Onderlinge handel met teelt- en prijsafspraken als basis. Ook verdiepen we ons samen in onderwerpen die op de drie bedrijven spelen. Hiervoor komen we iedere maand samen.
De Lousbergmarkt is een nieuw hoofdstuk voor de Vroente. Op de avond dat we besloten voor de Lousbergmarkt te gaan, zei Ruben van de Kollebloem dat we nu niet enkel zullen samenwerken maar ook samen ondernemen. Het was kort dag en er was weinig tijd maar we hadden er zin in en het ging vooruit. De winkelinrichting werd vooral mijn ding en zo had ieder wat. Ondertussen kreeg de Vroente een nieuwe rechtsvorm, werden statuten opgericht, een nieuw winkelteam samengesteld en overlegden we over het assortiment. Er kwam een logo en een nieuwe website. We gingen naar de notaris voor de oprichting, staken de straat over voor de bankrekening, terug de straat over om er enen op te drinken. En dan vlug allemaal terug naar ons eigen bedrijven, want het werk daar mag ook niet blijven liggen! En zo zijn we gestart. Alvast met veel enthousiasme onthaald, wat ook Katia, Judith en Anna (het Lousbergvroenteteam) goesting geeft om er voor te gaan!
Groetjes
Arne

Samenstelling pakket

Klein: rucola, radijs, tomaat, rode paprika, prinsessen van de Vroente-Zonnekouter, rode biet chioggia van de Vroente-Kollebloem
Groot: radijs, eikenbladsla, tomaat, courgette, rode paprika, prinsessen van de Vroente-Zonnekouter, cima di rapa van de Vroente-Ourobouros; zomerpostelein, rode biet van de Vroente-Kollebloem
Gemengd: radijs, komkommer van de Vroente-Zonnekouter; aubergine, warmoes van de Vroente-Ourobouros; rode bes van O’Bio; appel initial (B), pruim stanley (It) via Biofresh
Fruit: kiwibes van O’Bio; appel initial (B), pruim stanley (It), meloen cantalupe (It) via Biofresh
Aardappel: toluca van De Wassende Maan

Recepten

Posteleinsoep
Nodig: 125 gram aardappelen, zout, nootmuskaat, 400 gram postelein, bouillon, 100 gram geraspte belegen kaas, 100 ml slagroom
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze droogstomen. Maak de postelein schoon en hak ze grof. Pureer de aardappelblokjes met de postelein en voeg 1 liter water met de bouillon toe. Breng het gerecht al roerend aan de kook. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Houd de soep 5 minuten tegen de kook aan en breng hem op smaak met zout. Roer de slagroom door de soep en verdeel de soep over 4 diepe borden. Bestrooi de soep met nootmuskaat.