Groentesprokkel 32

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Vol goesting,
dieprood blozend van levensvreugde,
word ik verblijd
door vruchten waarin ik mezelf herken.

Maandenlang verwarmde de belofte
die de Solanum lycopersicum
me gemaakt had,
als een zomerzon
mijn hart.

Ze hebben me rust gebracht
in chaotische dagen.
Ze werden verzorgd en geleid
in hun ontzaglijke levens- en groeidrang;
door ons allen,
met een geduldige en vaste hand.

En nu zijn ze er,
met velen…
Dankbaarheid kan haast niet groter zijn
dan tomaten die je blozend vertellen
dat ze van je houden
en dat gevoel is wederkerig!

Geniet er ook van, we verkopen deze schoonheden nu in promo per 5 of per 3kg.
Bestellen kan via dezonnekouter@skynet.be.

We zorgen er ook voor dat de planten voluit blijven schenken tot het boerderijfeest op 31 augustus (zie bijgevoegde flyer), schrijf je zeker tijdig in als je wilt blijven eten; want het wordt een topfeestje!

Vele groeten,
Jan

Samenstelling pakket

Klein: eikenbladsla, trostomaat, waswortelen, paprika, prinsessen, venkel, snackkomkommer van de Vroente-Zonnekouter; aubergine van de Vroente-Kollebloem
Groot: bataviasla, tomaat St-Pierre, kerstomaat, waswortelen, prinsessen, snackkomkommer, basilicum van de Vroente-Zonnekouter; aubergine van de Vroente-Kollebloem
Gemengd: tomaat St-Pierre, paprika, prinsessen, rucola, snackkomkommer van de Vroente-Zonnekouter; witte bes van O’ Bio, perssien (It), druiven Black Magic (It) via Biofresh
Fruit: witte bes van O’ Bio, meloen charentais (Groenlofhof); peer William (Fr), druiven Black Magic (It) via Biofresh

Recepten

Aubergine met tomaat uit de oven
Nodig: 2 aubergines, in plakken van ongeveer 1 cm dik gesneden, 5 tomaten in blokjes, 2 teentjes knoflook uit de knijper, peper, 1 tl, Provençaalse kruiden, enkele druppels tabasco, 6 el olijfolie
Verwarm de oven op grillstand. Leg de plakken aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze enkele minuten net onder de grill totdat het vruchtvlees van de aubergines lichtbruin kleurt. Controleer of de aubergines niet aanbranden. Haal de bakplaat uit de oven.
Verwarm dan de oven voor op 200 °C.
Kruid de tomaten met knoflook, peper, Provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco. Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en overgiet met de gekruide tomaten. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven gaar in 30 minuten.

Tagliatelle met tomaten, venkel en paprika
Nodig: tagliatelle, venkel (in stukken van 1 cm), een paprika in lange repen, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes, een handje kerstomaten (gehalveerd) of enkele tomaten in stukjes gesneden, wat groene olijven, olijfolie, 1 scheutje witte wijn, oregano, Parmezaanse kaas,
Kook de tagliatelle gaar. Stoof ondertussen de venkel en knoflook in olijfolie gaar op een zacht vuur, voeg een scheut witte wijn en de olijven toe. Bak de paprika in olijfolie en bestrooi met kruidenzout. Giet de tagliatelle af, meng alles door elkaar en voeg ook de tomaten toe. Sprenkel eventueel met olijfolie en bestrooi met Parmezaanse kaas.