Groentesprokkel 23

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Door wetenschappelijk onderzoek zijn we voedsel gaan zien als een chemisch geheel van bestanddelen. Voeding is echter complex. Deze complexiteit is precies waarom we zoveel hebben aan onze voeding. Voeding is meer dan eiwitten, koolhydraten en vetten, meer dan vitaminen, mineralen en micronutriënten.
Je wordt evenveel gevoed door de vitaliteit en complexiteit van voeding als door de afzonderlijke bestanddelen ervan.
Eten voedt je dus op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Voeding vormt de basis van de gezondheid van je lichaam en van je leefomgeving en houdt deze in stand.
Water, mineralen en andere eeuwige stukjes van de natuurlijke wereld reizen korte tijd door je lichaam om hun werk te doen en keren dan weer terug naar de natuurlijke wereld. Voeding is niet slechts brandstof, het is een bondgenoot die veerkracht bevordert door een partnerschap met de natuurlijke wereld.
Voeding is de intiemste conversatie die je hebt met de natuurlijke wereld, omdat je elke dag eet. Voeding, echte voeding, is de belichaming van alle heilzame eigenschappen van de natuur: rijke bodem, warme zonneschijn, frisse lucht, levend water en diverse microben.
Zaterdag, tijdens de algemene vergadering, merkte iemand op dat wij geen enkele cent uitgeven aan bestrijdingsmiddelen. Dat klopt ook en het systeem werkt; we waken hier op de Zonnekouter over onze (jij en ik) natuurlijke wereld omdat we weten dat de natuur de allerbeste bondgenoot is die je wensen kan.
Jan

Samenstelling pakket

Klein: Kropsla, rode biet, busselwortel, spinazie en radijs van de Vroente-Zonnekouter; peultjes van Koen Weyers
Groot: Ijsbergsla, rode biet, busselwortel, spinazie, rucola, courgette en radijs van de Vroente-Zonnekouter; venkel van de Vroente-Kollebloem; peultjes van Koen Weyers
Gemengd: Rode biet, spinazie van de Vroente-Zonnekouter; aardbei van Vandevoorde; tomaat (BE), kiwi (IT), nectarines (ES) via Biofresh
Fruit: aardbei van Vandevoorde; kiwi (IT), appelsien (IT) nectarines via Biofresh

Recept

Spinaghetti (voor 4 personen)

• 300 g pasta
• 750 g bladspinazie
• 5 el olijfolie
• 4 teentjes knoflook
• 50 g pijnboompitten
• zwarte peper
• Himalayazout

Was de spinazie en blancheer hem 1 minuut in kokend gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Druk het vocht uit de spinazie, hak grof en zet opzij.Kook de pasta in gezouten water beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Verhit de olijfolie in een grote pan en laat hierin de knoflook lichtjes kleuren. Voeg de pasta en de pijnboompitten bij de knoflook. Roer er tot slot de spinazie door en breng op smaak. Smakelijk!
Bron: dit is een recept van Sandra Geerts op haar blog San’s Keuken.