Groentesprokkel 22

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Deze week geen nieuwsbrief, maar wel een warme oproep voor onze winkel. Wij zoeken:

WINKELIER (3/5) VOOR VERKOOP IN DE BOERDERIJWINKEL

De Zonnekouter cvba is een gemengde biologisch-dynamische boerderij met groenten en koeien in Machelen a/d Leie, gericht op rechtstreekse verkoop via groentenabonnementen, voedselteams, thuisverkoop en verkoop via De Vroente (aan collega’s en op de Lousbergmarkt in Gent). Meer info: www.dezonnekouter.be
De coöperatie telt momenteel 4 werkende vennoten en een tiental medewerkers. We zoeken een deeltijdse medewerker om de winkelploeg te versterken.
Arbeidsvoorwaarden:
– 3/5 in loondienst, volgens de winkeluren (wo-do-vr-za); regelmatig op zaterdag
– verloning volgens barema administratief personeel en verkooppersoneel
– start: zo snel mogelijk
Taken:
De hoevewinkel uitbaten in samenwerking met de huidige winkeliers
(kassa, aanvullen en voorraadbeheer, bestellingen doen)
Profiel:
– Kennis van biologische voeding, voeling met biologisch-dynamische landbouw en gemengd bedrijf
– Klantvriendelijk, gevoel voor productpresentatie en –kwaliteit
– Zich verbinden met en kunnen uitdragen van het gedachtengoed van korte keten en bio
– Efficiënt, zelfstandig kunnen werken, soepel probleemoplossend vermogen, punctueel
– Goede fysieke conditie (rug!)
– Goed kunnen samenwerken, open communicatie
– Basiskennis informatica
Solliciteren: motivatiebrief en cv naar info@dezonnekouter.be voor 12 juni
Bijkomende inlichtingen: An Verboven: 0497/77 66 54

Samenstelling pakket

Klein: spinazie, venkel, rode biet, kropsla, Chinese kool en radijs van de Zonnekouter (Vroente)
Groot: spinazie, venkel, kropsla en eikenbladsla, bladpeterselie, meiraapjes, courgettes, Chinese kool en radijs van de Zonnekouter (Vroente).
Gemengd: venkel, rode biet en courgettes van de Zonnekouter (Vroente); kervel van Stijn De Roeck, jonagored van de Fruittuin, ovali persappelsien (It) en Cantapoule (ES) via Biofresh
Fruit: kiwi (It), abrikozen (ES), meloen Cantaloupe (ES), ovali persappelsien (It) via Biofresh, conference (Nl) via BBO.

Recepten

Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas
Nodig: 1 venkel, 10gr tijmblaadjes, 200gr spinazie, 5 eieren, 125ml melk, 150g verkruimelde geitenkaas, 10g peterselie, zonnebloemolie, zout en peper.
Snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit wat olie in een pan en roerbak de venkel en tijm 3 min. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zout en peper en roerbak 2 minuten mee. Zet apart en laat afkoelen. Doe de eieren en melk in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Blend het ei-melkmengsel totdat het licht wordt van kleur en licht begint te schuimen. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een quichevorm in met olie. Verdeel de helft van de venkel, spinazie en geitenkaas over de ingevette quichevorm. Giet het eimengsel erover en verdeel de rest van de venkel, spinazie en geitenkaas over de quichevorm. Garneer met peterselie. Bak de frittata in 30 minuten goudbruin.