Groentesprokkel 22

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Sinds enkele weken zijn we een medewerkster rijker op de Zonnekouter. Sarah vervoegde onze rangen, om Lien in de winkel en mij met abonnementenwerk en administratie te ondersteunen. En ook onze lang verwaarloosde PR te helpen uitbouwen, zodat we wat zichtbaarder worden in de wereld. Best wel intensief om iemand in te werken in alles wat het boerderijgebeuren omringt, dan merk je pas wat hier allemaal is uitgedacht en uitgebouwd doorheen de jaren, hoeveel er hier op een week allemaal gebeurt, en wat er allemaal dagdagelijks in je hoofd zit opgeslagen dat nu gedeeld moet worden. Ook wel een opluchting dat het allemaal gedeeld kàn worden: dat maakt dat Lien nu terug wat meer op het land kan werken, iets wat ze de laatste jaren (sinds onze winkel meer open is) enorm gemist heeft. En dat ik na achtentwintig jaar intensief boeren wat meer ruimte en tijd kan vrijmaken voor mezelf, en er nota bene in ’t hoogseizoen een maandje op uit kan trekken!

An

Samenstelling pakket

Klein: ijsbergsla, busselwortel van de Vroente-Zonnekouter; andijvie van de Vroente-Kollebloem; radijs, paksoi, bloemkool van Koen Weyers
Groot: groene eikenbladsla, busselwortel van de Vroente-Zonnekouter; andijvie, mosterdblad (of sla) van de Vroente-Kollebloem; radijs, paksoi, pijpajuin van Koen Weyers; komkommer (B), prei (B) via Biofresh
Gemengd: busselwortel van de Vroente-Zonnekouter; paksoi van Koen Weyers; aardbei van Vandevoorde; prei (B), banaan (FT, Do), abrikozen (It) via Biofresh
Fruit: aardbei van Vandevoorde; banaan (FT, Do), abrikozen (It), appelsien Lane late (It) via Biofresh

Recept

Voorjaarsworteltjes met limoen en korianderzaad
Nodig: 450 gram jonge worteltjes, geschrapt (event. met groen er nog aan), 30 gram boter, 1 1/2 theelepel korianderzaad (even gestampt), sliertjes en sap van 1 limoen, zout en versgemalen peper
Snij dikke worteltjes in de lengte doormidden, tot ze allemaal even dik zijn. Bak de worteltjes in de boter in 5 minuten even aan. Giet er 250 ml. kokend water overheen (desgewenst wat groentebouillon), strooi er de koriander over en laat sudderen op een laag vuur. Na ongeveer 10 minuten, als het vocht verdampt is en de worteltjes mooi gaar zijn het limoensap en de schilletjes toevoegen, omscheppen en op smaak brengen met peper en zout.