Groentesprokkel 15

Beste abonnee, klant, sympathisant,

Gisteren las ik dit prachtige gedicht dat ik toch even met je wil delen. Ik vind het toepasselijk in deze vreemde tijden van transitie en de bijhorende angst voor het onbekende. Het sterkt het vertrouwen in me aan en bevestigt me waarom ik reikhalzend uitkijk naar een prachtige toekomst.

‘Het wordt gezegd dat, voordat ze de zee bereikt,
een rivier trilt
van angst.
Ze kijkt terug naar het pad dat ze aflegde
van de toppen van de bergen; die lange kronkelige weg
door wouden en dorpen
Voor haar, ziet ze een oceaan
zo wijds, dat er binnengaan niks meer lijkt dan te verdwijnen
Voorgoed
Maar er is geen andere weg
De rivier kan niet terug gaan
Teruggaan is onmogelijk in het bestaan
De rivier moet het risico nemen om tot de oceaan toe te treden
Enkel dan zal de angst verdwijnen

Omdat de rivier dan zal weten
Dat het niet gaat over verdwijnen in de oceaan
Maar over:
De oceaan worden.’

“Fear” van -Khalil Gibran-

Groetjes,
Jan

Samenstelling pakket

Klein: prei en rucola van de Vroente-Zonnekouter; veldsla van ‘t Goed ter Heule; rode biet van De Wassende Maan; pastinaak van De Blauwe Spie; wortel van ’t Livinushof; witloof van De Lochting
Groot: prei, rucola, snijsla en spinazie van de Vroente-Zonnekouter; pijpajuin van de Vroente-Kollebloem; veldsla van ‘t Goed ter Heule; rode biet van De Wassende Maan; pastinaak van De Blauwe Spie; witloof van De Lochting; champignon van Braeckevelt
Gemengd: warmoes van de Vroente-Zonnekouter; veldsla van
‘t Goed ter Heule; rode biet van De Wassende maan; knolselder via Biofresh; appel Red Prince via BBO; kiwi Butterfly (Gr), peer Conference (Nl), avocado (Es) via Biofresh
Fruit: appel Red Prince via BBO; banaan (DO, fairtrade), sinaas Valencia (Es), avocado (Es) via Biofresh
Aardappel: Connect (bloemig) van ‘t Livinushof

Recepten

Carpaccio van rode biet
Nodig: 3 stuks rode biet, 1 rucola, 1 citroen, 50g parmezaanschilfers, 50g geroosterde pijnboompitten, olijfolie, peper en zout
Schil de rode bieten en snij ze (met een mandoline) in flinterdunne plakjes. Schik de plakjes dakpansgewijs op een grote, platte schaal. Overgiet goed met olijfolie en met citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de rucola, parmezaan en pijnboompitten.