Groentesprokkel 08

Zonder woorden, des te meer daden. Er wordt getoverd, met rasse schreden verrijst er een nieuwe serre. Met dank aan de constructieve handen, en aan de mensen klein en groot die dit hielpen financieren !
An

 

 

Samenstelling pakket

Klein: postelein van de Vroente-Zonnekouter, aardpeer van de Vroente-Ourobouros; boterraap van Hanssens; prei van pcbt; spruiten van Goed ter Heule; wortelen van ‘t Livinushof
Groot: postelein van de Vroente-Zonnekouter, aardpeer van de Vroente-Ourobouros; boterraap van Hanssens; prei van pcbt; spruiten van Goed ter Heule; wortelen van ’t Livinushof; paksoi, veldsla van Hebben
Gemengd: aardpeer van de Vroente-Ourobouros; boterraap van Hanssens; spruiten van Goed ter Heule; postelein van Hebben; appel evelina van Warmonderhof (Nl); mandarijn (Es), appelsien (Es), avocado (Es)via Biofresh
Fruit: appel evelina van Warmonderhof (Nl); mandarijn (Es), appelsien (Es), avocado (Es)via Biofresh

Recepten

Pasta met Pesto van Postelein en gebakken Aardpeer
Nodig voor 2 personen: 500g à 750g aardpeer; 500g anti-maffia pasta (fusilli, caserecce, cavati)
Voor de pesto: 1 bussel postelein, ± 250g Parmezaanse kaas, peper en zout, pijnboompitten of cashewnoten, olijfolie, teentje look
Schrob de aardpeer onder stromend water. Snij ze vervolgens in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de aardpeer tot die zacht is. Kruid met rozemarijn.
Terwijl de aardpeer op het vuur staat, maak je de pesto.Doe een deel van de kaas, de pijnboompitten, de look, de olijfolie en de postelein in een blender of hakmolen. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra kaas, pitjes of olijfolie toe. Doe dit tot je een lekkere gladde massa hebt.
Kook ondertussen de pasta beetgaar, giet af, en meng met de pesto van postelein en de aardpeerblokjes. Werk af met enkele blaadjes postelein. Smakelijk!